Meggyes smoothie
sponsored links
Ha már unjuk a banánt
Van az a pont mikor melegszik az idõ, egyre többet süt a nap, egyre kevesebb pulcsit veszünk a kabát alá? Idén persze csak annyi, hogy a naptár szerint (fehér) március van, hóval, és sokkal hidegebb napokkal és éjszakákkal mint januárban. Akárhogyis, de ilyenkorra már tényleg megunjuk a banánt, és már valami mást kívánunk, mint az elmúlt hónapokban megszokott banán és citrus íz. De eper még bõven várat magára, szóval maradnak a fagyasztott gyümölcsök. Ezek egyébként nem ördögtõl valóak, finomak, és hasonlóan a friss gyümölcsökhöz szintén jócskán van bennük vitamin, és tápanyag. Szóval bátran lehet használni õket.
Ezt a turmixot idén több verzióban megcsináltam, (ld. megjegyzések), de pont ez a kombináció volt a nyerõ. Banán persze ebben a turmixban is van, ettõl laktatóbb, édesebb lesz, de inkább a meggy íze dominál.
Nehézségi fok: nagyon egyszerû
Elkészítési idõ: kb. 3 perc
Mennyiség: kb. 400ml
Hozzávalók:
- 150g fagyasztott meggy (vagy friss ha van) vagy egyéb gyümölcs*
- 170 ml víz**
- 1 banán
Ha egy kicsit tartalmasabbá/laktatóbbá szeretnék tenni, adhatunk hozzá kb. 150g natúr joghurtot és / vagy egy evõkanál chia magot. Szerintem ez így elég édes, de ízlés szerint egy kis mézet vagy datolya szirupot is adhatunk hozzá.
A hozzávalókat turmixoljuk.
Megjegyzések:
- *Nekem a meggyes verzió lett a kedvencem, de nagyon jó szederrel, áfonyával, eperrel és vegyes erdei gyümölccsel is. Volt, hogy adtam hozzá egy narancsot, vagy mandarint. Próbáltam egy kis fahéjjal, és/vagy reszeltem bele egy kiskanálnyi friss gyömbért. Minden változatban jó volt, de ez most simán (meggy/banán/víz) ízlett a legjobban.
- **A legtöbb turmixgép a leírás szerint a jéggel is elbánik, de én szeretem kímélni a sajátomat, ezért a fagyott gyümölcshöz meleg vizet öntök. Illetve azért is, hogy ne legyen az ital borzalmasan hideg.