Meggyes-ricottás piskótarolád

2017-06-19

sponsored links


Gyors desszert hétköznapokra :)

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg étkezési keményítõ
  • 3 tojás
  • 5 dkg folyékony vaj
  • 6 dkg cukor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 25 dkg ricotta
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg meggy
  • 5 dkg étcsokoládé darabokra tördelve, vagy lereszelve
  • fél citrom reszelt héja
  • fél narancs reszelt héja
  • 2 evõkanál frissen facsart narancslé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. Mixerrel fehéredésig kavarjuk a tojássárgáját a fele cukorral, a másik felével pedig kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Egyharmadát a tojássárgájához kavarjuk.


A lisztet meg a keményítõt belekavarjuk, majd a vajat lassan belecsurgatjuk, folytonosan kavargatva.


Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, a tojáshabot beleforgatjuk.


A tésztát egy 3x20 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütõben, 8-10 perc alatt megsütjük.


Még melegen egy tiszta konyharuhára borítjuk, melyet elõtte egy kevés liszttel szórtunk meg. A sütõpapírt lehúzzuk.


Keskenyebb végétõl szorosan felcsavarjuk, és hagyjuk teljesen kihûlni.


A töltelékhez a hozzávalókat (a narancslé, meg a zselatin kivételével) egy tálban kikavarjuk. A narancslevet a zselatinnal egy kis edénykében összekavarjuk, majd lassú tüzön, kavargatva, felmelegítjük, vigyázva, hogy ne legyen forrtó. A krémhez kavarjuk.


Kitekerjük a piskótát, és egyenletesen megkenjük a krémmel.


Óvatosan felcsavarjuk, és legalább 2 órán át hûtõszerkényben pihentetjük.


Végül a piskótaroládot 6 egyforma darabra felvágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.




Megj: A ricotta egy tejtermék, melyet a sajtkészítés során megmaradt savóból készítenek. Íze és jellege leginkább az ordához hasonlítható. Édesen és sósan egyaránt felhasználható.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/meggye...

sponsored links

Keres?s