Meggyes párna
sponsored links
Egy újabb ékes példája az otthon finomabban, olcsóbban elõállítható ráadásul idõzíthetõ pékárunak, amit lépten-nyomon lehet kapni, de megvenni nem biztos, hogy érdemes. Arról nem is beszélve, hogy személyre lehet szabni az igényeknek és az ízlésnek megfelelõen.
Én nagyon szeretetem a leveles tésztából készült meggyeseket, de a piaci kínálat egyik szereplõjével sem vagyok maradéktalanul elégedett. A legáltalánosabb problémám, hogy kérdés nélkül beterítik porcukorral, ha kifinomultabb játékossal állok szemben, akkor bekenik egy ultra ragacsos cukros szirupos vacakkal, amitõl gyönyörû fényes lesz, de alkalmatlanná válik arra, hogy az ember a kezébe fogja, és tiszta kézzel megegye.
A személyre szabás ennél a pontnál fontos csak igazán. Ahányan vagyunk, annyi változatban cukroznánk, vagy nem a tetejét. A zéró cukortól a teljesen befedett cukros darabig kell készülniük a párnáknak ahhoz, hogy mindenki találjon kedvére valót. De pont ez a különbség a tömeggyártás, és az otthoni pékségek között. Ha másért nem, hát emiatt is melegen ajánlom, de hidegen is õrülten jó, 30 perc alatt kész van onnantól kezdve, hogy pultra tesszük a tésztát,
Hozzávalók:
500g leveles tészta ...