Meggyes-pudingos torta, szülinapra

2017-06-24

sponsored links

A lányomnak készült ez a finom torta, nagyon nagy szeretettel. Savanykás meggypudinggal és tejszínhabbal töltöttem, közepébe még egy sor babapiskóta is került. Finom volt, nagyon finom...
Hozzávalók (27 cm-es tortaformához): 7 tojásból készült piskótalap, 1 gyümölcsízû pudingpor, 500 ml tejszín, 500 g friss meggy, 150 g cukor, 1 nagy csomag( 40 dr) babapiskóta, 20 g zselatinpor.
Piskótát sütünk 7 tojásból, a szokásos módon. Kihûtjük, vízszintesen kettévágjuk, töltjük.
A meggyet megmossuk, kimagoljuk, mindegyik szemet félbevágjuk. A  pudingot 400 ml vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és  az elõkészített meggyet, majd addig fõzzük míg jól besûrûsõdik. Kihûtjük. Csak ha meghûlt adjuk hozzá a beáztatott, majd megmelegített zselatint(10 g-ot).
A tejszínt kemény habbá verjük, ehhez is hozzákavarjuk a maradék 
beáztatott, majd megmelegített zselatint(10 g-ot). A tejszínhab felét  a meggyes pudinghoz kavarjuk. 
A torta összeállítása: 
Az elsõ piskótalapra tesszük a felét a meggyes krémnek, ráhehelyezzük a babapiskótákat, rá megint egy adag meggyeskrém jön, majd befedjük a második piskótalappal. 
A torta széleit a maradék tejszínhabbal kenjük be, hozzáillesztjük a babapiskótákat körbe-körbe , masnit kötünk rá, majd tetejét tetszés szerint díszítjük.


Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s