Meggyes pudingos csiga
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg liszt, 2
dkg ?leszt?, 5-6 dkg vaj, reszelt citromh?j, 1 toj?s+ 1 toj?ss?rg?ja, 1
ev?kan?l van?li?s cukor, csipet s?, 3 ev?kan?l cukor, 2,5-3 dl tej;
a t?ltel?khez: 1 tasak van?li?s pudingpor, 3,5 dl tej, 2 ev?kan?l cukor, 1 tasak
van?li?s cukor, 2 dkg vaj, meggy vagy m?s bogy?s gy?m?lcs (komp?t is lehet).
tov?bb?: 1 dl tej, 1 tasak van?li?s cukor;
Elk?sz?t?se:
A t?szt?hoz az
?leszt?t felfuttatjuk kev?s cukros tejben. A vajat elmorzsoljuk a liszttel ?s a
toj?ss?rg?j?val ?s az eg?sz toj?ssal, hozz?adjuk a k?tf?le cukrot, az ?leszt?s
tejet, a citromh?jat, a s?t, ?s a marad?k tejet. A t?szt?t j?l meggy?rjuk,
letakarva 1 ?r?n ?t kelesztj?k. Lisztezett deszk?ra bor?tjuk, ?s v?konyra
kiny?jtjuk.
Elk?sz?tj?k a t?ltel?ket.
Ehhez a pundingport a k?tf?le cukorral ?s tejjel megf?zz?k, belekavarjuk a
vajat, hagyjuk kih?lni. Amikor kih?lt a puding r?kenj?k a kiny?jtott t?szt?ra, megsz?rjuk
a kimagozott meggyel, felcsavarjuk, k?tujjnyi vastags?g? szeletekre vagdaljuk,
?s s?t?pap?rral b?lelt tepsibe rakjuk. Tov?bbi 30 percet kelesztj?k, majd
el?meleg?tett 170 fokos s?t?ben 35-40 perc alatt megs?tj?k. Amikor m?r majdnem
megs?ltek meglocsoljuk a cukros tejjel.