Meggyes pite
sponsored links
Bármikor bevethetõ pite ,de friss gyümölccsel verhetetlen.Egyik kedvenc a meggyes.
Fotózás után jó szomszédokkal,barátokkal 10 perc alatt eltüntettük.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-20 dkg vaj
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
-1 csg.sütõpor
-1 citrom reszelt héja
-csipet só
-1 kis doboz tejföl
Töltelék:
-1 kg meggy (tisztán kimagozva)
-ízlés szerint cukor és fahéj
-3 ek.cukor
-1 csg.vaníliapuding(vagy 4 dkg keményítõ)
-3 dl meggylé
-szükség esetén vörösbor és víz tetszõleges arányú kombinációja kiegészítve a meggylevet(nekem most 1 dl kellett pluszba )
A megyet kimagozom ,rászórom a cukrot és a fahéjjat,összekeverem és állni hagyom.
A lisztet és a vajat elmorzsolom,majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.(lehet,hogy az összes tejfölre nem lesz szükség)
A tésztát folpack-ba csomagolom és hûtõbe teszem.
A töltelékhez a meggy levét lecsöpögtetem,majd kiegészítem 3 dl-nyi mennyiségre.Most 1/2-1/2 dl víz és vörösbor keverékét adtam a megyléhez.
Elkészítem a vaníliapudingot a meggylével.Amikor besûrûsödött elzárom a lángot és finoman hozzákeverem a meggyszemeket.
Így a pudingom kihûl és a meggy is friss marad.
A tésztát 60-40 % arányba osztom.A nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe teszem(25x35 cm).
Rákanalazom a tölteléket és elsimítom.
A maradék tésztát kinyújtom ,derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágom.Majd a tésztacsíkokkal berácsozom a süti tetejét.
Az egyik tojásfehérjével lekenem a rácsokat és 180C-on kb.35 percig sütöm.
Hûlés után porcukorral hintem.
Most csak élveztük a friss meggy ízét,de egy vaníliafagyival csodás ünnepi desszert is lehet.
Fotózás után jó szomszédokkal,barátokkal 10 perc alatt eltüntettük.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-20 dkg vaj
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
-1 csg.sütõpor
-1 citrom reszelt héja
-csipet só
-1 kis doboz tejföl
Töltelék:
-1 kg meggy (tisztán kimagozva)
-ízlés szerint cukor és fahéj
-3 ek.cukor
-1 csg.vaníliapuding(vagy 4 dkg keményítõ)
-3 dl meggylé
-szükség esetén vörösbor és víz tetszõleges arányú kombinációja kiegészítve a meggylevet(nekem most 1 dl kellett pluszba )
A megyet kimagozom ,rászórom a cukrot és a fahéjjat,összekeverem és állni hagyom.
A lisztet és a vajat elmorzsolom,majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.(lehet,hogy az összes tejfölre nem lesz szükség)
A tésztát folpack-ba csomagolom és hûtõbe teszem.
A töltelékhez a meggy levét lecsöpögtetem,majd kiegészítem 3 dl-nyi mennyiségre.Most 1/2-1/2 dl víz és vörösbor keverékét adtam a megyléhez.
Elkészítem a vaníliapudingot a meggylével.Amikor besûrûsödött elzárom a lángot és finoman hozzákeverem a meggyszemeket.
Így a pudingom kihûl és a meggy is friss marad.
A tésztát 60-40 % arányba osztom.A nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe teszem(25x35 cm).
Rákanalazom a tölteléket és elsimítom.
A maradék tésztát kinyújtom ,derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágom.Majd a tésztacsíkokkal berácsozom a süti tetejét.
Az egyik tojásfehérjével lekenem a rácsokat és 180C-on kb.35 percig sütöm.
Hûlés után porcukorral hintem.
Most csak élveztük a friss meggy ízét,de egy vaníliafagyival csodás ünnepi desszert is lehet.