Meggyes pite
sponsored links
Ez a második pitém a múltkori rebarbarás után, és nagyságrendekkel jobban sikerült, mint az (küllemre, nem ízre), ez már megközelíti azt a szintet, mint a képek a szakácskönyvben.
A receptet nem részletezem hosszan, pontosan úgy készül, mint a rebarbarás (tészta, pihentetés stb.). Mivel nem ?tömör? a teteje, még az ott megadott tésztamennyiség 80%-a is sok a 19-20 cm-es formához, de ez a fajta tészta nagyon jól fagyasztható, úgyhogy érdemes akár az egész adagot összegyúrni belõl, és a maradékot egy zacskóban lefagyasztani.
És késõbb kis egyszemélyes lekváros pitéket lehet csinálni a tésztából egy muffin-tepsiben.
A töltelék egy 19-20 cm-e formához:
- 3 csésze magozott meggy
- 2 evõkanál keményítõ
- fél csésze Xukor (nyírfacukor), vagy barnacukor ...