Meggyes pite
sponsored links
Ez egy kellemes, könnyû pite változat, de nekünk nagyon ízlett, így majd máskor is elkövetem.
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg teljes kiõrlésû liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg barna nádcukor, 1 tojás sárgája. A töltelékhez : 1 üveg magozott meggybefõtt, 1 cs vaníliás pudingpor ( Dr Oetker)
Elkészítése: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd hûtõben pihentetjük fél órát. Eközben elkészítjük a tölteléket, ami nagyon egyszerû. Szûrjük le a meggybefõttrõl a levet egy edénybe. Tegyünk félre belõle kb 1 dl-t, a többit kezdjük el melegíteni egy edényben. A félretett 1 dl levet keverjük el a vaníliás pudingporral majd öntsük hozzá a felforrt léhez. Keverjük szorgosan, amíg be nem sûrûsödik. A sütõt melegítsük el 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, majd fektessük egy piteformába. Igazítsuk el a széleket, szurkáljuk meg villával a tésztát és öntsük bele a pudingos meggyet. Süssük 25-30 percig, majd hagyjuk kihûlni, mert csak akkor lehet szépen szeletelni.
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg teljes kiõrlésû liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg barna nádcukor, 1 tojás sárgája. A töltelékhez : 1 üveg magozott meggybefõtt, 1 cs vaníliás pudingpor ( Dr Oetker)
Elkészítése: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd hûtõben pihentetjük fél órát. Eközben elkészítjük a tölteléket, ami nagyon egyszerû. Szûrjük le a meggybefõttrõl a levet egy edénybe. Tegyünk félre belõle kb 1 dl-t, a többit kezdjük el melegíteni egy edényben. A félretett 1 dl levet keverjük el a vaníliás pudingporral majd öntsük hozzá a felforrt léhez. Keverjük szorgosan, amíg be nem sûrûsödik. A sütõt melegítsük el 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, majd fektessük egy piteformába. Igazítsuk el a széleket, szurkáljuk meg villával a tésztát és öntsük bele a pudingos meggyet. Süssük 25-30 percig, majd hagyjuk kihûlni, mert csak akkor lehet szépen szeletelni.