Meggyes pite cukormentesen.

2018-03-03

sponsored links




A meggyes pite az egyik kedvenc sĂŒtemĂ©nyĂŒnk, melyet nyĂĄron Ă©rett, nagyobb szemĂ» meggyel szĂłrok meg, tĂ©len pedig elĂ”veszem az eltett meggybefĂ”ttet. Erre a hĂ©tvĂ©gĂ©re is meggyes pitĂ©t sĂŒtöttem, mely Ă©ppen csak kihĂ»lt, Ă©s most finom sĂŒtemĂ©ny illat lengi be a konyhĂĄt. Ez a pite pedig csakis annyiban tĂ©r el a megszokottĂłl, hogy cukor helyett Ă©desĂ­tĂ”szerrel, eritrittel kĂ©szĂŒlt. SĂ”t, az elkövetkezendĂ” idĂ”ben többször osztok majd meg olyan receptet, melybĂ”l bizony kimarad a cukor, Ă©s ennek sajnos bizonyos okai vannak. A sĂŒtemĂ©ny Ă­gy is nagyon finom, csak nekem mĂ©g hozzĂĄ kell szoknom az cukorpĂłtlĂłk hasznĂĄlatĂĄhoz. TermĂ©szetesen Ă­zlĂ©s szerint Ă©desĂ­tĂ” helyett cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval is kĂ©szĂŒlhet ez a finom meggyes pite.





HozzĂĄvalĂłk 18x27 cm-es tepsihez:

8 dkg mandulaliszt
8 dkg sĂŒtemĂ©nyliszt (Nagyi titka)
5 dkg olvasztott vaj
8 dkg eritrit
1 kk szĂłdabikarbĂłna
1 kk Ôrölt fahéj
csipet sĂł
2 db tojĂĄs (nagy)
1,5 dl tejföl
1 ek citromlé
1 tk vanĂ­liaaroma
30 dkg magozott meggy (v. meggybefÔtt)





Az eritrithez adjuk hozzĂĄ az egĂ©sz tojĂĄsokat, majd robotgĂ©ppel keverjĂŒk jĂł habosra. 

EzutĂĄn ĂĄllandĂł keverĂ©s mellett, csorgassuk hozzĂĄ az olvasztott, de visszahĂ»tött vajat, adjuk hozzĂĄ a citromlevet, a vanĂ­liaaromĂĄt, Ă©s a tejfölt,  majd keverjĂŒk simĂĄra.

A mandulalisztet keverjĂŒk össze a sĂŒtemĂ©nyliszttel, a szĂłdabikarbĂłnĂĄval, egy csipet sĂłval, Ă©s az Ă”rölt fahĂ©jjal, majd szintĂ©n ĂĄllandĂł keverĂ©s mellett, kanalazzuk hozzĂĄ a keverĂ©khez.

A tepsit bĂ©leljĂŒk ki sĂŒtĂ”papĂ­rral, egyenletesen simĂ­tsuk bele a masszĂĄt, majd szĂłrjuk meg a tetejĂ©t magozott meggyel. (Ă©n meggybefĂ”ttel szĂłrtam meg)

HelyezzĂŒk be elĂ”melegĂ­tett sĂŒtĂ”be, majd közepes hĂ”mĂ©rsĂ©kleten 30-35 perc alatt sĂŒssĂŒk kĂ©szre. (Ă©n lĂ©gkeverĂ©snĂ©l 160 fokon, 30 percig sĂŒtöttem)

A sĂŒtĂ”bĂ”l kivĂ©ve hagyjuk pĂĄr percig a tepsiben hĂ»lni, majd a sĂŒtĂ”papĂ­rral egyĂŒtt, emeljĂŒk ĂĄt egy rĂĄcsra, Ă©s hĂ»tsĂŒk ki egĂ©szen.




TĂĄlalĂĄs elĂ”tt Ă­zlĂ©s szerint szĂłrjuk meg elĂ”zĂ”leg porrĂĄ Ă”rölt eritrittel, majd szeleteljĂŒk fel, Ă©s Ășgy kĂ­nĂĄljuk.



Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/03/m...

sponsored links

Keres?s