Meggyes piskóta házi csokival
sponsored links
Régen jelentkeztem új recepttel, most tehát itt az ideje. Igaz, ez nem annyira új, meg kicsit csalok is - hiszen a kakaó nem használható az étrendben, mi viszont már bevezettük, úgyhogy a szigorúan gaps diétán lévõk hagyják le a csokit!
Tegnap egy csodás (normál) csokis-meggyes rétest sütöttem és már tudtam, hogy ma át kell konvertálnom a Delikvensnek is, már csak azért is, mert volt itthon a múltkorról saját készítésû házi csoki. Rém egyszerû: kókuszzsírt (kb. 0,5 dl-t) óvatosan felmelegítettem, 2 kk. bio kakaóport és 1-2 kk. mézet adtam hozzá. Egynemûre kevertem és vékony formába öntve hagytam megszilárdulni. Hûtõben tároltam felhasználásig.
A piskótát (majdnem) a szokásos módon készítettem el: 1 egész tojás és 2 sárgája ment az egyik edénybe, 2 fehérje ment a másikba. Elõször a pici sóval az utóbbit vertem kemény habbá, majd az elõbbihez 1 kanál mézet, kevés vaníliaport és 3 kanál vizet adva jól megdolgoztattam a kézi mixert - hosszan, fehéredésig - sûrûsödésig mixeltem. Végül ...