Meggyes piskóta
sponsored links
Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfûzni. Egy egyszerû piskótatészta meggybefõttel feldobva. Persze ettõl még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. :-)
Hozzávalók a meggyes piskótához:
- egy üveg (720 ml) magozott meggybefõtt
- 5 tojás
- 5 evõkanál porcukor
- 5 evõkanál liszt
- 1 csomag sütõpor
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
- egy csipet konyhasó
Meggyes piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétõl. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütõporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követõen egyenként a tésztába dobáljuk, aztán 180-200 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük. Ez idõ alatt ne nyissuk ki a sütõ ajtaját, mert könnyen megeshet, hogy a tészta összeesik. Ha készen van, kiszedjük a sütõbõl, hagyjuk kicsit hûlni, de melegen lehámozzuk az aljáról a sütõpapírt. Szeleteljük, meghintjük porcukorral, és tálaljuk. nagyon finom.
Mindenkinek kellemes nassolást kívánunk... :-)