Meggyes piskóta egyszerûen
sponsored links
Meggyes piskóta a lehetõ legegyszerûbben
5 tojás szétválasztva
5 ek. cukor
5 ek. liszt
1 sütõpor
1 ü. meggybefõtt levétõl leszûrve
A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verem, hozzászórom a cukrot, majd egyenként a sárgájákat, közben egyfolytában keverem a kézi robottal, míg egynemû lesz a hab, majd már fakanállal óvatosan belekeverem a sütõporos lisztet.
Vajazott lisztezett 20x27-es tepsibe töltöm a masszát, a lecsöpögtetett meggyet kevés lisztben megforgatom és a süti tetejére dobálom majd megy a 180 fokra elõmelegített sütõbe kb. 40 percre, addig egészen biztosan még a közepe is átsül.
A tepsiben hagyom kihûlni, majd porcukrozom és meglehetõsen nagy kockákra darabolom.
Vacsorára egy nagy pohár hideg tejjel valami mennyei volt.