Meggyes-málnás crumble
sponsored links
Rég sütöttem crumble-t. Pedig nagyon szeretem, mert roppant egyszerû, gyorsan elkészül és a végtelenségig variálható. :) Ez most meggyes-málnás, a morzsába pedig került némi zabpehely, amitõl igazán ropogós lett. :) A fanyarkás gyümölcsök, a ropogós morzsa és a krém klassz triót alkotnak. Mikor már a sütõben csücsültek a tálkák jöttem rá, hogy nem tettem semmiféle fûszert a gyümölcsökre. Ám ezt egyáltalán nem bántam meg, hisz a napérlelte málna és meggy zamatánál nem is kell több. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy marék magozott meggy
2 nagy marék málna
2 ek. cukor
1 ek. sima liszt
A morzsához:
7 dkg vaj
7 dkg cukor
7 dkg sima liszt
7 dkg zabpehely
csipet só
A mascarpone-krémhez:
25 dkg mascarpone
1 tk. citromlé
2 ek. porcukor
- A meggyet és a málnát óvatosan összeforgatjuk a cukorral és a liszttel.
- A gyümölcsös keveréket elosztjuk a 4 sütõtálban.
- A morzsához a lisztet, a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk, majd a gyümölcsökre halmozzuk.
- 180°C-ra elõmelegített sütõben ~30 perc alatt készre sütjük, míg a teteje ropogós és aranybarna lesz. Langyosra hûtjük.
- A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a citromlével, majd a desszert mellé kínáljuk.
A sütõtálak 9 cm átmérõjûek és 4 cm magasak. :)