Meggyes-málnás crumble

2017-07-15

sponsored links









Rég sütöttem crumble-t. Pedig nagyon szeretem, mert roppant egyszerû, gyorsan elkészül és a végtelenségig variálható. :) Ez most meggyes-málnás, a morzsába pedig került némi zabpehely, amitõl igazán ropogós lett. :) A fanyarkás gyümölcsök, a ropogós morzsa és a krém klassz triót alkotnak. Mikor már a sütõben csücsültek a tálkák jöttem rá, hogy nem tettem semmiféle fûszert a gyümölcsökre. Ám ezt egyáltalán nem bántam meg, hisz a napérlelte málna és meggy zamatánál nem is kell több. ;)









Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy marék magozott meggy
2 nagy marék málna
2 ek. cukor
1 ek. sima liszt

A morzsához:
7 dkg vaj
7 dkg cukor
7 dkg sima liszt
7 dkg zabpehely
csipet só

A mascarpone-krémhez:
25 dkg mascarpone
1 tk. citromlé
2 ek. porcukor



  1. A meggyet és a málnát óvatosan összeforgatjuk a cukorral és a liszttel. 
  2. A gyümölcsös keveréket elosztjuk a 4 sütõtálban.
  3. A morzsához a lisztet, a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk, majd a gyümölcsökre halmozzuk.
  4. 180°C-ra elõmelegített sütõben ~30 perc alatt készre sütjük, míg a teteje ropogós és aranybarna lesz. Langyosra hûtjük.
  5. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a citromlével, majd a desszert mellé kínáljuk.














A sütõtálak 9 cm átmérõjûek és 4 cm magasak. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s