Meggyes-mákos linzer
sponsored links
Azt hiszem, említettem már, hogy mákrajongó vagyok...sajnos a családban csak én, így túl gyakran nem kerül fel mákos süti a menüsorra. Aztán valahogy annak ellenére, hogy tulajdonképpen senki nem szereti, mégis mindenki úgy nekiesik, hogy nekem már alig jut...Szóval elképzelésem sincs, mi lenne, ha szeretnék...:-) Amikor Dorka meglátta, mit sütök, határozottan kijelentette, ebbõl õ bizony nem fog enni...aztán nézegette egy percig, majd meggondolta magát, na jó talán egyet megkóstol....és végül rájött, mint mindig, hogy ez nem is olyan rossz...le fog csúszni több is...:-D
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g liszt
125 g margarin
75 g cukor
1 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor
A töltelékhez:
200 g mák
200 g magozott meggy
75 g cukor
Fél citrom reszelt héja
A tetejére:
Porcukor
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát, hûtõben pihentetjük, kb negyed órát.
A mákot a cukorral ledaráljuk, belereszeljük a citrom héját.
A tésztát ketté választjuk, közepes tepsi méretûre sodorjuk a két gombócot. Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, rászórjuk a mákot és a meggyet, majd mehet rá a második lap. Villával megböködjük.
180 fokra elõmelegített sütõben kb fél óra alatt megsütjük. Tetejét porcukorral szórjuk le. Amikor kihûlt, szeletelhetõ.
125 g margarin
75 g cukor
1 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor
A töltelékhez:
200 g mák
200 g magozott meggy
75 g cukor
Fél citrom reszelt héja
A tetejére:
Porcukor
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát, hûtõben pihentetjük, kb negyed órát.
A mákot a cukorral ledaráljuk, belereszeljük a citrom héját.
A tésztát ketté választjuk, közepes tepsi méretûre sodorjuk a két gombócot. Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, rászórjuk a mákot és a meggyet, majd mehet rá a második lap. Villával megböködjük.
180 fokra elõmelegített sütõben kb fél óra alatt megsütjük. Tetejét porcukorral szórjuk le. Amikor kihûlt, szeletelhetõ.