Meggyes muffin
sponsored links
Meggyes muffin |
Most így csináltam.
Hozzávalók:
250g gyümölcs, ami friss, mirelit, vagy konzerv, (nálam friss magozott meggy)
260g liszt,
2 ? tk sütõpor,
? tk szódabikarbóna,
1 tojás,
120g cukor,
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin, (nálam napraforgóolaj)
260g tej, joghurt, vagy tejszín(nálam tej)
Elkészítése a szokásos módon történt: összekevertem külön a száraz, külön a nedves hozzávalókat, majd a kettõt összevegyítettem. A meggyszemeket egyenként lisztbe forgattam és utoljára belekevertem a masszába. Szilikon muffinsütõkbe kanalaztam, a formát 3/4 részig megtöltve. Elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon sütöttem. Az én sütõmet 220 fokra kellett elõmelegíteni. Nálam 35 perc alatt sültek meg. Ebbõl az adagból 16 darab lett.
A tészta receptjét ITT találtam, köszönet érte.