Meggyes muffin diabetikusan
sponsored links
Meggyes muffin diabetikusan |
Hozzávalók:
250g magozott meggy, (friss, mirelit, vagy befõtt)
260g durumliszt, vagy ch csökkentett
2 ? tk sütõpor,
? tk szódabikarbóna,
1 tojás,
120gramm nyírfacukor,
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin,
260gramm tej, joghurt, vagy tejszín
A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a muffinsütõt kivajazzunk, vagy amennyiben papírkosárkákat használunk, a mélyedésekbe helyezzük. A friss gyümölcsöt kimagozvava, a befõttet lecsöpögtetve, a mélyhûtöttet felengedés nélkül kevés lisztbe beleforgatjuk. A száraz hozzávalókat, mint a liszt, sütõpor, szódabikarbóna, elkeverjük. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a olajat és a tejfélét(én most napraforó olajat, valamint krémes joghurtot és tejszínt vegyesen használtam, összsúlyt mérve) . A nedves és a száraz keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt. A masszát az elõkészített formákba ?-ig töltjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük. Tûpróba!
kicsit várunk, hogy hûljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor õrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).
Az itt talált receptet alakítottam át diabetikussá. Köszönöm! ?
kicsit várunk, hogy hûljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor õrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).