Meggyes muffin diabetikusan

2018-06-01

sponsored links

Meggyes muffin diabetikusan

Hozzávalók: 
250g magozott meggy, (friss, mirelit, vagy befõtt) 

260g durumliszt, vagy ch csökkentett
2 ? tk sütõpor, 
? tk szódabikarbóna, 
1 tojás, 
120gramm  nyírfacukor, 
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin, 
260gramm tej, joghurt, vagy tejszín


A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a muffinsütõt kivajazzunk, vagy amennyiben papírkosárkákat használunk, a mélyedésekbe helyezzük. A friss gyümölcsöt kimagozvava, a befõttet lecsöpögtetve, a mélyhûtöttet felengedés nélkül kevés lisztbe beleforgatjuk. A száraz hozzávalókat, mint a liszt, sütõpor, szódabikarbóna, elkeverjük. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a olajat és a tejfélét(én most napraforó olajat, valamint krémes joghurtot és tejszínt vegyesen használtam, összsúlyt mérve) . A nedves és a száraz keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt. A masszát az elõkészített formákba ?-ig töltjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük. Tûpróba!
kicsit várunk, hogy hûljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor õrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).

Az  itt talált receptet alakítottam át diabetikussá. Köszönöm! ?

Folytats a blogon ... https://tortafuggo.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s