Meggyes morzsasüti (crumble)

2014-06-16

sponsored links

Meggyes morzsasüti
Ez a morzsasüti még tavalyi meggyel készült. Ki kell ürítenem a fagyasztót, hiszen jövõ héten már szedjük az idei meggyet. 
Most nem úgy csináltam a "tésztáját", mint az elõzõ morzsasüti bejegyzésemnél.
Máginál láttam, hogy a zabpelyhet egészben beletette a tésztába, így hát én is így csináltam. Meg kukoricaliszttel, mert még mindig van a megkezdett zacskóban, amit minél elõbb el akarok használni.
Tészta hozzávalói:
15 deka kukoricaliszt
10 deka zabpehely
10 deka cukor
12,5 deka vaj
csipet só
Töltelék:
fél kiló magozott mirelit meggy
1 ek étkezési keményítõ
2 ek barna nádcukor
1 tk õrölt fahéj
10-12 apróra tépett citreomfûlevél
Egy jénai tálat fagyos vajjal kikentem, abba tettem a felengedett, lecsöpögtetett meggyet, rászórtam a keményítõt és egyéb ízesítõket, aztán a "morzsát" is, majd alufóliával lefedve tettem a 220 fokra elõmelegített sütõbe.  Alsó-felsõ lángon sütöttem, majd félóra múlva levettem a fóliát és még 10 percig pirítottam a tetejét.
Már a sütõben volt, amikor észrevettem, hogy a barnacukrot elfelejtettem a meggyre szórni. Kicsit aggódtam, hogy savanyú lesz a meggyes része, de így is  éppen megfelelõ lett az édessége.
Langyos állapotban tettem asztalra. Ez a csúnya, de finom kategória, nemigen lehetett szép szeleteket vágni.
Most egy kicsit száraz lett, talán nagyon lecsöpögtettem a meggyet. Ezen úgy segítettem, hogy 2 kanál bonbonmeggy likõrt, meg 2 kanál csokoládé likõrt rálocsoltam.
Így már nagyon etette magát! El is fogyott mind a délután folyamán, pedig csak ketten voltunk itthon.



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/06/meggy...

sponsored links

Keres?s