Meggyes mascarponés joghurttorta
sponsored links
Habkönnyû süteményre vágytam...mivel hármasban vagyunk a gyerekekkel, így sokat nem akartam készíteni, és bonyolultat sem, mert ilyenkor nem sok idõm van a konyhában.
A körülményeket figyelembe véve úgy döntöttem, hogy a legkisebb, 18 cm-s kapcsos tortaformában készítem el. Olyat találtam ki, amit sütni sem kell. Így ha hiszitek, ha nem, fél óra alatt összedobtam.:-)
Na jó, a dermedési idõt nem beleszámolva, de az amúgy is holtidõ...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg darált háztartási keksz
8 dkg olvasztott vaj
2 ek sárgabarack lekvár
A krémhez:
2 dl habtejszín
10 dkg cukor
2 kis doboz sztracsatellás görög joghurt
25 dkg mascarpone
10 dkg magozott meggy
1 zacskó zselatin fix
A díszítéshez:
Félbe vágott babapiskóták
Szalag
Meggy
Elkészítése:
A kekszet az olvasztott vajjal és a lekvárral összegyúrjuk, belenyomkodjuk a tortaforma aljába. Amíg elkészül a krém, hûtõbe tesszük.
A tejszínt robotgéppel felverjük, a végén hozzáadjuk a cukrot, a joghurtot, és óvatosan belekeverjük a mascarponét. Mehet bele a meggy is, majd belekeverjük folyamatos kevergetés mellett a zselatin fixet.
Ráöntjük a kekszre, tetejét elsimítgatjuk, hûtõbe tesszük, amíg megdermed annyira, hogy leveheõ alesz a tortaforma karimája.
Ekkor tányérra tesszük, félbevágott babapiskótával rakjuk körbe, szalaggal átkötjük.