Meggyes mascarponekrém
sponsored links
Kaptam egy üveg, hagyományosan cukorral készült meggybefõttet.
Nagyon finom, roppanós, illatos finomság.
Tekintettel, hogy a saját házi befõttünk cukor nélkül készül, édesnek találtuk.
Döntöttem: desszertet készítek belõle.
Meggyes mascarponekrém
Hozzávalók (6 adag)
250 g mascarpone (így készül házilag)
250 ml habtejszín
250 ml a meggybefõtt leve
1 üveg meggy (700 ml-es üveg)
+ 1 ek chiamag
- A mascapronét habosra kevertem a meggybefõtt levével, belekevertem a chiamagot
és a fele meggyet.
- A habtejszínt felvertem és beleforgattam a meggyes krémbe.
- Poharakba osztottam és a tetejére halmoztam a másik fele meggybefõttet.
Megjegyzés
Nem tettem bele cukrot, ha nem elég édes tovább édesíthetõ.
Chiamag nélkül is elkészíthetõ.
*
Tavasz jár a kertünkben ?
Barkafûz |