Meggyes-mandulás porridge

2014-03-04

sponsored links

A porridge ( zabkása) igazán univerzális reggeli. 5 perc alatt kész van ( maximum, de 3 alatt is megoldható), végtelen számú az ízesítés,magas rosttartalma miatt tökéletes választás reggelire.


Hozzávalók:
1 fõre

40 gr zabpehely
2 dl tej
csipet só
pár csepp vanília paszta
15 gr szeletelt mandula
15 szem meggy ( befõtt, nyáron majd friss :))


Elkészítés:
1. A zabpelyhet egy kis lábosba szórjuk, a sóval, vaníliával, tejjel közepes lángon, folyamatosan kevergetve pár perc alatt sûrûre fõzzük. Ha valaki hígabban szereti, mint a tejbegrízt, adjon hozzá több tejet vagy vizet. Csak vízzel, csak tejjel, vagy a kettõ kombinációjával is elkészíthetõ.
2. A mandulát száraz serpenyõben pirítsuk meg kissé.
3. Az elkészült porridge-ot szedjük egy tálkába, szórjuk meg a mandulával, dobáljuk rá a magozott meggyszemeket és 1-2 teáskanálnyit a befõtt levébõl is löttyintsünk rá.
Én cukrot nem adtam hozzá, de igény szerint cukorral, mézzel, juharsziruppal édesíthetõ.
Érdemes valami gyümölcsöt tenni a tetejére és azzal az édesség probléma is megoldódott.:)



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s