Meggyes-mandulás pite

2014-07-08

sponsored links

Amíg még van meggy, hozok gyorsan egy nagyon egyszerû meggyes-mandulás sütit. Kavart tészta, érdekessége a viszonylag sok tejföl és a mandulaaroma a tésztában. Tetején a meggyel és a pirult mandulával finom, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin júliusi számában is.


Hozzávalók egy kb. 22 x 30 cm-es tepsihez:
a tésztához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag sütõpor
  • 30 dkg liszt
  • néhány csepp színtelen mandulaaroma

a tetejére:

  • 35-40 dkg meggy
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • porcukor




  • A meggyet megmostam, kimagvaltam.
  • A tésztához nagyon habosra, krémesre kevertem a tojásokat a cukorral, hozzáadtam a mandulaaromát is.
  • Fakanállal beleforgattam a tejfölt és a sütõporral elkevert, átszitált lisztet.
  • Sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem, tetejére szórtam az elõkészített meggyet és a mandulalapokat.
  • Elõmelegített, 180 fokos sütõben közel 1 órán keresztül sütöttem. (Tûpróba!)
  • A sütõbõl kivéve rácson hûlni hagytam, majd kockákra szeletelve, tetejét kevéske porcukorral meghintve kínáltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/07/meggyes-m...

sponsored links

Keres?s