Meggyes-mandulás pite
sponsored links
Amíg még van meggy, hozok gyorsan egy nagyon egyszerû meggyes-mandulás sütit. Kavart tészta, érdekessége a viszonylag sok tejföl és a mandulaaroma a tésztában. Tetején a meggyel és a pirult mandulával finom, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin júliusi számában is.
Hozzávalók egy kb. 22 x 30 cm-es tepsihez:
a tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 dl tejföl
- 1 csomag sütõpor
- 30 dkg liszt
- néhány csepp színtelen mandulaaroma
a tetejére:
- 35-40 dkg meggy
- 10 dkg szeletelt mandula
- porcukor
- A meggyet megmostam, kimagvaltam.
- A tésztához nagyon habosra, krémesre kevertem a tojásokat a cukorral, hozzáadtam a mandulaaromát is.
- Fakanállal beleforgattam a tejfölt és a sütõporral elkevert, átszitált lisztet.
- Sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem, tetejére szórtam az elõkészített meggyet és a mandulalapokat.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben közel 1 órán keresztül sütöttem. (Tûpróba!)
- A sütõbõl kivéve rácson hûlni hagytam, majd kockákra szeletelve, tetejét kevéske porcukorral meghintve kínáltam.