Meggyes mandulás kuglóf
sponsored links
A napokban kaptam 4 kg meggyet, készült belõle többféle lekvár, egy kis jeges desszert (majd hozom sorban azoknak is a receptjét), a maradék fél kilóból pedig megsütöttem ezt a kuglófot. A receptjét Neánál, az Otthon ízei blogon találtam. Bár õ cseresznyébõl készítette, de nekem most meggy volt itthon, és hát ezzel is nagyon jó! :)
Ezenkívül õ simán tepsiben sütötte meg, és azt hiszem, hogy az jobb választás volt, mint a kuglóf. Legalábbis gyorsabban megsüthetõ, az biztos. :-)) De az íze nagyon finom így is! Mivel nálam kuglóf formában sült, így a tetejérõl lemaradt a szeletelt mandula , helyette viszont raktam bele egy kis csokilencsét. Bár a mandulát tulajdonképpen rakhatjuk a tésztába is, de nekem most az nem volt itthon, így a mandulát az aroma képviselte a tésztában. :)
Hozzávalók:
5 dcl rétesliszt
2 tojás
4 dcl tejföl
2 dcl nyírfacukor (vagy rendes cukor)
1 csomag sütõpor
csipet só ...