Meggyes ?lom
sponsored links
Az ut?bbi id?ben sajnos t?bbsz?r kaptam nem ideill? hozz?sz?l?sokat, ez?rt mostant?l k?nytelen vagyok moder?lni. Mivel most t?bb napra elutazom, lehet, hogy csak h?tf?n jutok g?phez. Olvas?im t?relm?t k?rem. Most m?g k?zz? teszem ezt a n?pszer? habos s?tem?nyt, mely t?bb v?ltozatban szerepel m?r. T?bb receptet is el?k?sz?tettem, hogy csak egy kattint?ssal l?that?v? tegyem, ha ?gy alakul.
Hozz?val?k:-t?szta:
25 dkg liszt kb fele zabpehelyliszt
25 dkg liszt kb fele zabpehelyliszt
csipet s?
1 te?skan?l s?t?por
5 dkg porcukor vagy kev?s ?des?t? mk kardamom
10 dkg vaj
1 toj?ss?rg?ja
1-2 ev?kan?l tejf?l
-t?ltel?k:
3-4 ev?kan?l b?zadara
-hab:
1 f?l liter Hulala
Elk?sz?t?s:
A t?szta hozz?val?ib?l a sz?raz anyagokat j?l elkeverj?k. ?n a habver?t haszn?lom erre a c?lra. A vajat kis darabokra v?gjuk, ?s gyorsan elmorzsoljuk benne. Kis m?lyed?st k?sz?t?nk a t?l k?zep?n, bele?ntj?k a tejf?lt ?s a s?rg?j?t. Itt kett?, mert apr?k voltak. ?sszegy?rjuk, ?s f?l ?r?ra a h?t?be tessz?k. Pihentet?s ut?n a t?szt?t kiny?jtjuk, ?s belehelyezz?k egy k?zepes kivajazott tepsibe, hogy kis pereme legyen. Megszurk?ljuk. El?meleg?tett 200 fokos s?t?ben kb 20 percig s?tj?k. Kih?tj?k. Ut?na megsz?rjuk b?zadar?val, r?halmozzuk a dzsemet, majd a Hulal?b?l vert habot.
A t?szta hozz?val?ib?l a sz?raz anyagokat j?l elkeverj?k. ?n a habver?t haszn?lom erre a c?lra. A vajat kis darabokra v?gjuk, ?s gyorsan elmorzsoljuk benne. Kis m?lyed?st k?sz?t?nk a t?l k?zep?n, bele?ntj?k a tejf?lt ?s a s?rg?j?t. Itt kett?, mert apr?k voltak. ?sszegy?rjuk, ?s f?l ?r?ra a h?t?be tessz?k. Pihentet?s ut?n a t?szt?t kiny?jtjuk, ?s belehelyezz?k egy k?zepes kivajazott tepsibe, hogy kis pereme legyen. Megszurk?ljuk. El?meleg?tett 200 fokos s?t?ben kb 20 percig s?tj?k. Kih?tj?k. Ut?na megsz?rjuk b?zadar?val, r?halmozzuk a dzsemet, majd a Hulal?b?l vert habot.