Meggyes lepény dióhabbal

2013-07-13

sponsored links


Remélem, még van meggy, ha esetleg mégsem, akkor mirelitbõl vagy befõttbõl is könnyen elkészíthetõ. A hagyományos meggyes lepénynek is nagy sikere volt, de ennél a változatnál bónusz a tetején a diós-habos réteg, remekül passzol a savanykás meggytöltelékhez. Kedvenc lett pillanatok alatt, köszönet az inspirációért Szamócának!

Meggyes lepény dióhabbal

A tésztához:
-50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-12,5 dkg porcukor vagy xilit
-3 tojássárgája ( mert kicsik voltak, ha nagyobb, elég 2 is)
-pici tej
-1 csipet só

A meggyes töltelékhez:
-1-1,3 kg meggy magozva ...

Folytats a blogon ... zamatesillat.blogspot.com/2013/07/meg...

sponsored links

Keres?s