Meggyes kókuszkrémes nyers torta
sponsored links
A recept és a kép “Ágni görög konyhája” oldalról valók
(egy 10 cm átmérõjû kapcsos formához, 2 személyre való)
Krém:
* 250 gr kókusztej
* 1 kk ghee (vagy vaj)
* 4 ek kókuszreszelék
* 3 púpozott evõkanál saját levében eltett meggy; vagy mélyhûtõs, illetve friss – összetörve – így lesz 100% paleo (BB megjegyzése)
* 2 kávéskanál stevia
* 3 lap zselatin (5 gr, 300 ml krémhez való)
Alap:
* 50 gr mandula
* 50 gr datolya
* 1/2 kk ghee (vagy vaj)
Díszíteni:
* 10 dkg étcsokoládé (legalább 75%) és 1 kk ghee (vaj)
Elkészítés:
- A zselatin lapokat vízbe áztatom.
- A torta alaphoz valókat összemixelem, majd belenyomogatom a sütõpapírral vagy folpack-al kibélelt tortaformámba.
- A krémhez valókat összemixelem.
- A legalább 5 percet áztatott zselatint nagyon kevés meleg vízben teljesen feloldom, majd ezt a kész krémhez adom.
- A krémet rákanalazom a tortalapra és hûtõbe teszem.
- Kb. 4 óra múlva elõveszem és a tetejét díszítem gõz fölött olvasztott étcsokoládéval, amibe kevés vajat is teszek, hogy ne keményedjen megint nagyon meg a torta tetején.
A krémbõl maradt még egy pohárra való is