Meggyes krémes (paleo)

2017-11-02

sponsored links




A hétvégi sütink volt. Kicsit variáltam a krémen, így egy kellemes amerettóra emlékeztetõ ízvilágot sikerült elérnem, ami nagyon jól passzol a meggyhez. Persze vaníliásan is nagyon finom lett volna.

Hozzávalók:

a piskótához:
12 dkg kókuszreszelék
6 gramm konjac liszt
6 tojás
6-8 dkg eritrit
40 dkg cukormentes meggybefõtt (recept itt)
10 dkg szeletelt mandula

a krémhez: 
4 dl ToTu tej (vagy 3 dl totu tej + 1 dl mandula likõr)
4 tojássárgája
8 gramm zselatin
12-15 dkg eritrit
mandula aroma ízlés szerint (mandula likõr esetén nem kell)
25 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolaj

A meggybefõttet lecsepegtetjük. A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverõvel folyamatosan kevergetve addig fõzzük, amíg besûrûsödik. Lehúzva a tûzrõl kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihûtjük, majd annyi idõre amíg dermedni nem kezd hûtõszekrénybe tesszük. A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjûre õröljük az eritrittel. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, végül habverõvel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverõvel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütõpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk a meggyel, majd a mandulával is. 175 fokos sütõben 25-30 percig sütjük. Kihûtjük. Amíg a tészta sül, illetve hûl összeállítjuk a krémet, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hõmérsékletû legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgõz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hûtõszekrénybe téve érhetjük el a kenhetõ állagot. A piskótát két lapra vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a krémet. Rátesszük a mandulás tésztalapot, majd szeletelés elõtt õár órára hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Tetszés szerint szeletelhetjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s