Meggyes-kakaós sütemény
sponsored links
Szépen, fokozatosan érik be a meggy a kis fánkon. Most egy kis kakaós tésztájú, roppant egyszerû süteményt készítettem belõle. Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sûrû, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
*300g liszt
*1 tasak sütõpor (12g)
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 nagyobb tojás
*2 kis doboz görögjoghurt (összesen 250g)
*100ml étolaj
*300g meggy
A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.
A sütõt elõmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütõpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütõport.
Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk.
Beleforgatjuk a sütõporos lisztet.
Az elõkészített tepsibe simítjuk. A tetejére rakosgatjuk a kimagvalt meggyet.
Sütõben 180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Ha kihûlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.