Meggyes kakaós olívaolajos süti
sponsored links
Eredetileg magozott meggyet ír a recept, de az van, hogy lusta dög voltam meggyet magozni. Ami egyébként hegyekben áll itthon. Viszont volt egy üveg jófajta házi meggylekvár, mert Apukámat idén is elkapta a gépszíj, befõzött. Na ez került a tésztába. Ettõl kicsit testesebb lett, de igen csak kedvemre való így is. Meg az is, hogy a szomszédasszonynak is ízlett.
Kavarós süti, semmi fakszni, az ilyet szeretem. Köszi a receptet Hébe-hóban barátomnak és a nagymamájának (az eredeti itt).
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: kb. 20 perc/tûpróba!
Hozzávalók (kb. 15 cm x 22 cm-es tespihez):
2 bögre liszt (kb. 25 dkg)
fél bögre cukor (kb. 12 dkg)
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ? 4 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk. õrölt szerecsendió
1 tojás
1 bögre tej (2 dl)
fél bögre extra szûz olívaolaj (1 dl)
1 tojás
csipet só
2 tk. reszelt citromhéj (zacskós szárított volt)2 ? 3 ek. házi meggylekvár
fehércsokoládé
A sütõt elõmelegítettem 175 fokra. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral.
A száraz hozzávalókat egy nagy keverõtálba tettem és elkevertem. Ezután hozzáadtam a nedves alapanyagokat is. Simára kevertem. A masszát a tepsibe simítottam, egyenletesen. A tetejére néhány pötty meggylekvárt tettem, amire fehércsokoládé kockákat raktam. A tepsit betettem a sütõbe és megsütöttem. Tûpróbával ellenõriztem, kb. 20 perc alatt készre sült.
A nagy, felnõtt homokozóban is megtaláltok, itt.
Kakaós-narancsos-mandulás madeleine
Meggyes lepény
Meggyes-mákos sodort rétes
Bodzavirág szirupos meggyes sütemény
Kavarós süti, semmi fakszni, az ilyet szeretem. Köszi a receptet Hébe-hóban barátomnak és a nagymamájának (az eredeti itt).
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: kb. 20 perc/tûpróba!
Hozzávalók (kb. 15 cm x 22 cm-es tespihez):
2 bögre liszt (kb. 25 dkg)
fél bögre cukor (kb. 12 dkg)
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ? 4 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk. õrölt szerecsendió
1 tojás
1 bögre tej (2 dl)
fél bögre extra szûz olívaolaj (1 dl)
1 tojás
csipet só
2 tk. reszelt citromhéj (zacskós szárított volt)2 ? 3 ek. házi meggylekvár
fehércsokoládé
A sütõt elõmelegítettem 175 fokra. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral.
A száraz hozzávalókat egy nagy keverõtálba tettem és elkevertem. Ezután hozzáadtam a nedves alapanyagokat is. Simára kevertem. A masszát a tepsibe simítottam, egyenletesen. A tetejére néhány pötty meggylekvárt tettem, amire fehércsokoládé kockákat raktam. A tepsit betettem a sütõbe és megsütöttem. Tûpróbával ellenõriztem, kb. 20 perc alatt készre sült.
A nagy, felnõtt homokozóban is megtaláltok, itt.
Innen is szemezgethettek
Kakaós-narancsos-mandulás madeleine
Meggyes lepény
Meggyes-mákos sodort rétes
Bodzavirág szirupos meggyes sütemény