Meggyes- gesztenyés sütemény
sponsored links
Valami gyors desszertet szerettem volna összeütni, mert szorított az idõ. Kihúztam a fagyasztó fiókját és megakadt a szemem a két csomag gesztenyén.
Na, ez jó lesz tölteléknek, és kiemeltem õket onnan. Felolvasztottam (összesen fél kg) és elkevertem 10 dkg porcukorral, 1 rumaromával és annyi meggybefõtt-lével, ami kenhetõ masszává tette.
Kész a krém!
Tejfölös piskóta:
4 tojás
5 púpozott evõkanál liszt
4 evõkanál cukor
3 evõkanál olaj
1 evõkanál kakaópor
1 sütõpor
1 dl tejföl.
A tojásokat ketté választottam. Fehérjét csipetnyi sóval felvertem. A sárgáját a cukorral alaposan kikevertem, belecsurgattam az olajat és a tejfölt.
Végül a sütõporos liszt és a kakaó is belekerült.A fehérjét óvatosan beledolgoztam.
Sütõpapírral bélelt tepsiben sütöttem 15 percig 160 °C-on.
Mikor kihûlt, kétfelé vágtam. Az alsó lapra kentem a krémet és rászórtam némi meggybefõttet.
Rákerült a lap másik fele, a maradék krémmel és némi reszelt csokival megkoronázva.
A gesztenyétõl elég tartalmas, de ez tipikus téli eledel.
Csomagoltam a Debrecenbe induló egyetemista fiamnak és a rá ott váró barátnõjének,Reninek.
Akirõl kiderült:nem szereti a meggyet. Na, tessék! Hogy lehet nem szeretni?
Ezek a mai fiatalok :)