Meggyes-gesztenyés pohárkrém
sponsored links
Nagyon sokáig nem ettem gesztenyepürét, mert rémes íze van. Aztán egy idõ után rájöttem, hogy a sok cukortól és a rumaromától lesz ehetetlen. Mert a sült gesztenyét szerettem (azzal mostanra vesztem össze, a kukac hordák miatt. Úúúúúútálom a kukacokat), és a "klasszikus" gesztenyepürének semmi köze a sült gesztenyéhez.
Úgyhogy ez a gesztenyepüré nem az a gesztenyepüré. Két feltételem van: lehetõleg organikus legyen (aka bio), és a gesztenyén kívül max 20 cukor lehet benne. Nem érdekel se a bio rum aroma (komolyan, láttam ilyet), se a hasonló vackok. Nagylány vagyok, ha azt akarom, hogy valaminek rum íze legyen, rakok bele rumot.
Igazán pontos mennyiségek nincsenek, mert több dolgot csináltam egyszerre, és nem mértem a hozzávalókat. Leginkább ötletadó a bejegyzés. A desszert egyébként nagyon jó, minden rétegnek más a textúrája, és hát mégiscsak meggy-gesztenye-tejszín? Nagyon nem lehet mellélõni.
1. réteg: meggy minimális cukorral összefõzve, amíg levet ereszt és kicsit ...