Meggyes-gesztenyés kuglóf
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 8 dkg. margarin, 1 kk. só, 10 dkg. cukor, 1 db citrom reszelt héja, 2 tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl langyos tej, 3 dkg. élesztõ, tölteléknek: 25 dkg. gesztenyemassza, 5 dkg. margarin, 5 dkg. porcukor, 30 dkg. meggy/ meggybefõttbõl készítettem levét lecsúrgattam/.
Elkészítése: Langyos tejben elkevertem az élesztõt kevés cukorral és 1 ek. liszttel, majd hagytam felfutni. A tészta többi hozzávalóját összekevertem majd az élesztõt is hozzátéve bedagasztottam. Letakarva 20 pihentettem a tésztát, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam 1 cm. vastag téglalapra és megkentem az elõzõleg elkevert ...