MEGGYES DIÓHABOS LINZER
sponsored links
piroskonyha |
Még mindig meggy! Én nem bánom, mert nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt, és süteményben pedig rendkívül finom. István este jön haza a Tiszától, akkorra már kell valami finomság. Igaz van még a tegnapi citromfagyiból és kavart meggyesbõl is. De hát hétvége van, hétközben úgysincs idõm !
Az alap az a dióhabos sütemény amit szerintem mindenki ismer. Linzertészta, darált dó, tojásfehérje habbá verve. Ezt változtattam meg azzal, hogy minden darabba 2-2 szem magozott-cukrozott- rumaromás meggyet tettem.
Amelyikre nem hajtottam rá nagyobb tésztát az ilyen szépen szétnyílt, hiszen a diós hab szétnyomta. Nekem ez sokkal jobban tetszett, ha tudtam volna, hogy ilyen jól mutat mindet ilyenre csináltam volna.
Elõször a 30 dkg meggyet magoztam ki, 1 evõkanál kristálycukorral és 1 evõkanál rumaromával összekavartam. Hagytam állni és közben többször megkavartam, hogy átjárja az összes meggyet a cukor és a rumaroma.
Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg margarín ...