Meggyes-csokoládés õzgerinc
sponsored links
Elérkezett a május, és már nagyon várjuk a jó idõt, a meleget, a friss, színes gyümölcsöket. Amíg ez nem érkezik meg, a télre eltett maradék meggyet érdemes felhasználni. Így most befõtt gyümölcsbõl készült ez az egyszerû õzgerinces, csokoládés finomság.
Remek vendégváró egy csésze gõzölgõ kávéhoz. Hidegen érdemes szeletelni.Hozzávalók:
*12,5 dkg liszt
*0,5 tasak sütõpor
*12,5 dkg vaj
*12,5 dkg porcukor
*3 nagyobb tojás
*1 kis üveg magozott meggybefõtt fele
Mázhoz:
*6 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek tej
A meggyet lecsepegtetjük. A lisztet elvegyítjük a sütõporral. A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleforgatjuk a sütõporos lisztet, majd kanalanként a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a meggyet. Kikent, és liszttel megszórt õzgerincformába kanalazzuk a masszát, kicsit elsimítjuk.
200 fokon alul-felülsütéssel tûpróbáig sütjük. (Nekem ez kb. 35 perc volt.)
Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihûlni. A máz hozzávalóit mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihûlt süteményt. 2-3 órára a hûtõbe rakjuk. Egy éles késsel szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.