Meggyes,csokoládés ricotta torta
sponsored links
Ennek sem tudom már az idejét, hogy mikor sütöttem, de most már kezdem utolérni magamat. Mondjuk nem nehéz, mert most már kicsit lassabban gyûlnek a receptek. Ráadásul kicsit diéta is van itthon a folyamatos ünnepi édességek miatt, így sok süteményes bejegyzés sem fog születni mostanában. Na jó, talán havi három-négy belefér.
Meggyes, csokoládés ricotta torta
Hozzávalók (22 cm átmérõjû formához):
12 dkg liszt
3 tojás
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
10 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé (50%-os kakaótartalmú)
1 evõkanál holland kakaópor
8 g sütõpor
1 teáskanál vanília kivonat
30 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A vajat a csokoládéval együtt gõz felett felolvasztjuk, majd hûlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a vanília kivonatot és a csokoládés keveréket. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport és a sütõport, majd beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Végül a magozott meggyet is hozzáadjuk és beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd elõmelegített 165 fokos sütõbe helyezzük és 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihûlt, kivesszük a formából és ízlés szerint porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.
Meggyes, csokoládés ricotta torta
Hozzávalók (22 cm átmérõjû formához):
12 dkg liszt
3 tojás
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
10 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé (50%-os kakaótartalmú)
1 evõkanál holland kakaópor
8 g sütõpor
1 teáskanál vanília kivonat
30 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A vajat a csokoládéval együtt gõz felett felolvasztjuk, majd hûlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a vanília kivonatot és a csokoládés keveréket. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport és a sütõport, majd beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Végül a magozott meggyet is hozzáadjuk és beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd elõmelegített 165 fokos sütõbe helyezzük és 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihûlt, kivesszük a formából és ízlés szerint porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.