MEGGYES CSOKITORTA

2014-05-04

sponsored links

Meggyes csokitorta
Tortát nem sokszor készítek.
De ez most egy ünnepi alkalom, hiszen anyák napja van.
Drága anyukámnak sütöttem akinek itt is köszönetet mondok mindenért amit értünk tesz apukámmal együtt. Kívánok neki jó egészséget és "Boldog Anyák napját" !

Anyukám

A meggyes csokitortát Mohánál találtam. Azért választottam ezt, mert anyukámék jobban szeretik az ilyen tortákat mint a habos tejszíneseket.


23cm-es kerek tortasütõ

Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt

Sütöttem egy piskótalapot. Gépi habverõvel a tojásból és a cukorból habot vertem. 10 perc után kézzel apránként hozzákevertem a lisztet. Sütõpapírral kibélelt tortaformába öntöttem. Gázsütõben 5-ös fokozaton 40 perc. Félidõ után alufóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje.

Egy tiszta konyharuhára ráborítottam a tortaformával együtt és így hagytam kihûlni.
Amikor már szinte kihûlt akkor körbevágtam a piskótát a formában. Lehúztam az aljáról a sütõpapírt és rácsra tettem.
Ezt a piskótát kettévágtam és megtöltöttem a csokikrémmel.

Krém:

1 tábla Tibi étcsoki 
2 dl tejszín
2 csapott ek. kakaópor
1 cs. van.cukor
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
0,5 dl meggylé
1 üveg / 7dl/ meggybefõtt

A tejszínt megmelegítettem a cukorral éa a meggylével, nem forraltam.  Levettem a tûzrõl, a  vajat és a csokidarabokat addig kavargattam benne amíg el nem olvadtak.
Fém teaszûrõn beleszitáltam a kakaóport és simára kavartam a krémet.
Ennek a krémnek ki kellett hûlni és akkor kézi habverõvel kikevertem. Akkor jó ha szép sima krémet  kapunk.
A krém felét az egyik piskótára kentem és ráraktam a meggybefõttet. Rátettem a másik piskótalapot és óvatosan megnyomkodtam.
A többi krémmel bevontam a tortát és habzsák segítségével kidíszítettem a torta tetejét. A krémrózsák tetejére ráhelyeztem még egy-egy meggybefõttet.
Fehér csoki reszelékkel díszítettem még  a tortát.
 





A krém hozzávalóit lecsökkentettem, mert én két lapból állítottam össze a tortát, Moha pedig háromból. De!!
Legközelebb több krémet készítek, mert így nem lett vastag a krém a tortában. Tehát aki szereti, hogy vastag a krém annak ajánlom, hogy ne csökkentse le.

Kellemes sütkérezést !!



Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/05/megg...

sponsored links

Keres?s