Meggyes-csokis sütemény
sponsored links
Bár a blogról nem köszön vissza egyértelmûen, de mostanában minden hétvégén sütök valamit.
Hol ezt-hol azt, de mentségemre szóljon, hogy mindig csak egy kisebb adagot készítek....... Azért persze arra is próbálok figyelni, hogy minél egészségesebb legyen a végeredmény, így variálok a lisztekkel plusz a bele kerülõ alapanyagokkal. Ebbe a meggyes-csokis sütibe került például egy kevés olíva olaj és zabpehely is.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg zabpehely
30 dkg meggy (magozott)
8 dkg csokoládé
5 dkg vaj
0, 5 dl olíva olaj
cukor vagy édesítõszer
2 db tojás
1 csomag sütõpor
Hol ezt-hol azt, de mentségemre szóljon, hogy mindig csak egy kisebb adagot készítek....... Azért persze arra is próbálok figyelni, hogy minél egészségesebb legyen a végeredmény, így variálok a lisztekkel plusz a bele kerülõ alapanyagokkal. Ebbe a meggyes-csokis sütibe került például egy kevés olíva olaj és zabpehely is.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg zabpehely
30 dkg meggy (magozott)
8 dkg csokoládé
5 dkg vaj
0, 5 dl olíva olaj
cukor vagy édesítõszer
2 db tojás
1 csomag sütõpor
- A sütõt melegítsük elõ 200 fokra.
- Keverjük össze a lisztet a zabpehellyel és a sütõporral.
- Egy másik tálban keverjük össze a a tojást, a megolvasztott vajat és az olíva olajat.
- Keverjük össze a két keveréket.
- Adjuk hozzá a kimagozott meggyet és a kisebb darabokra összevágott vagy tördelt csokoládét és édesítsük ízlés szerint.
- Vajazzunk ki a egy tortaformát (20 cm átmérõjût használtam) majd tegyük bele a formába a tésztát.
- Elõmelegített sütõben 180 fokon süssük aranybarnára a süteményt. Tûvel, vagy késsel ellenõrizzük, kész-e azaz hogy nem ragad--e rá a tészta