Meggyes-csokis profiterol
sponsored links
Még egy profiterol, mert nyár van, s ilyenkor nincs ennél jobb desszert a világon. Ráadásul, ha a fagyikat elõre elkészítjük és a képviselõfánkot is megsütjük, akkor még öt percbe sem telik egy adag összerakása. Ez alkalommal egy olyan változatot készítettem, amiben a csokit házasítottam a meggyel és õszintén szólva az eredménnyel fölöttébb elégedett voltam. A receptje egyébként megjelent a Székely Konyha júniusi lapszámában. S ha már itt tartunk, elmondanám azt is, hogy hétfõtõl-péntekig minden nap fél tízkor - magyarországi idõ szerint fél kilenckor - a Székely Konyhában megjelent ételreceptekrõl beszélgetek Gáspáry István kollégával a Retró Rádió fõzõcskézõs mûsorában. Csíkszereda körzetében a 88,7 fm-en fogható - ezt fõleg kedves régi osztálytársaimnak írom.
Meggyes-csokis profiterol
Elkészítési idõ: 5 perc. A megadott leírás egy adagra szól.
3 csokoládékrémes képviselõfánk, 1 gombócnyi meggyes joghurtfagylalt, 1 gombócnyi sztracsatellás fagylalt, 1 gombócnyi csokis-meggyes fagylalt, 1 evõkanálnyi tejszínhab, csokoládéöntet, vagy csokoládéreszelék, meggyszem.
1. Az elõre elkészített képviselõfánkot nagy méretû fagylaltoskehely aljába tesszük.
2. Ráhalmozzuk a fagylaltgombócokat, tejszínhabból csinos rózsát nyomunk a tetejére, tetszés szerint leöntjük ...