Meggyes csokis muffin
sponsored links
Rég volt már muffin az oldalon, én is rég csináltam, így most torta helyett muffin formában sütöttem meg ezt a sütit. Remek az alaprecept, sok csoki, kevés liszt, darált mandula, tojáshab és rumba áztatott meggyszemek... Hm... :) Én aszalt meggy helyet frisset áztattam be kevés barna rumba pár órára, és kihagytam a kardamamot, és -bevallom véletlenül- a vajat is. Nagyon omlós, puha sütik, szaftos meggyszemekkel, a vaj nem is hiányzik nekem belõle! :)
Meggyes csokis muffin
20dkg friss magozott meggy
1dl barna rum
10dkg étcsoki
1dk víz
25g holland kakaó
17dkg kristálycukor
4tojásfehérje
4dkg darált mandula
4dkg liszt
A meggyet pár órára rumba áztatom. Az étcsokit a vízzel, a kakaóval és 15dkg-nyi cukorral gõz felett összeolvasztom, és hagyom hûlni kicsit. Közben a tojások fehérjét közepesen kemény habbá verem a maradék 2dkg cukorral. A lisztet és a mandulalisztet elkeverem. A tojáshabba forgatom a csokis keveréket, majd a mandulás lisztet. Muffinkapszlival bélelt formákba kanalazom (kb. a forma 3/4-éig), rászórom a meggyszemeket, és 175 fokon 30 percig sütöm.