Meggyes-csokis gesztenyetorta gesztenyelisztes piskótával
sponsored links
Rendkívül finom és ugyanakkor egyszerû tortát sikerült még májusban összedobnom seperc alatt az otthon fellelhetõ hozzávalókból. Még én is meglepõdtem milyen finom lett, úgyhogy a most aktuális névnapi kerti partira újra megcsináltam annyi különbséggel, hogy még több meggyet tettem a töltelékbe, és a tésztában gesztenyelisztet használtam. Ha lehet fokozni, így még jobb lett. Az elsõ fotó az elsõ változatnál készült még, így a másodikat már csak megvágva kellett lekapnom. :)
Ne vessetek rám követ, hogy itt a nyár kellõs közepén meggybefõttet használok, mert ez tényleg így ebben a formában nagyon jó volt elsõre is, így nem akartam rajta változtatni. Miután a gesztenyepüré is tartalmaz cukrot és a befõtt leve is édes, így extra cukrot már nem tettem a krémhez, nagyon fincsi, kicsit savanykás, könnyû, krémet kaptam. Elegendõ 1 órát dermeszteni és máris mehet rá a csokimáz. Imádni fogjátok! :)
Meggyes-csokis gesztenyetorta
Hozzávalók egy 20 cm-es átmérõjû tortához:
a piskótához:
2 tojás
12 dkg barna nádcukor
2 evõkanál víz
0,8 dl olaj
0,5 dl tej ...