Meggyes-csokis diabetikus muffin Blogkóstolóra
sponsored links
Meggyes-csokis diabetikus muffin |
A 33. Blogkóstolót Márti (Hogy meg tudjuk nézni...) szervezi.
Ennek a játéknak a lényege, hogy a jelentkezett gasztrobloggereket sorsolással "párosítja" a játék vezetõje, így egymás blogjáról készítünk el valami finomságot.
Zsuzsát sorsolta páromul, akinek a blogjáról tetszés szerint választhatok. No, Zsuzsának aztán van sütnivalója! ? A bõség zavarával küzdhet, aki a hozzá látogat - ajánlom másoknak is!
Ennek a játéknak a lényege, hogy a jelentkezett gasztrobloggereket sorsolással "párosítja" a játék vezetõje, így egymás blogjáról készítünk el valami finomságot.
Zsuzsát sorsolta páromul, akinek a blogjáról tetszés szerint választhatok. No, Zsuzsának aztán van sütnivalója! ? A bõség zavarával küzdhet, aki a hozzá látogat - ajánlom másoknak is!
Õ a "teller-cake" blog írója, általam régóta kedvelt és nagyrabecsült bloggertársam, aki fõ profilként szintén tortás-süteményes blogot vezet. Régebben õ is borított formatortákat készített mûvészi szinten, de persze egyszerûbb finomságok is vannak a "tarsolyában", nekem pedig most a férjem diétája végett az egyszerûbbeket kell keresni, amelyek könnyen diabetikussá tehetõk. Találtam több kedvemre valót is, de most hétköznap lévén, minden hozzávaló van itthon, uccu gyorsan egy finom muffin, amivel kedveskedhetek apikának, mikor hazaér a horgászásból. ?
Az eredeti recept a linkre kattintva jön, én ide az én változatomat írtam.
Hozzávalók:10 deka zsír (mangalica)
18 deka nyírfacukor
30 deka durumliszt
3 tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 csomag sütõpor
Meggy (friss, befõtt vagy fagyasztott)
15deka csokoládé(fele kis darabokra vágva, másik fele olvasztva)
A zsírt az egész tojásokkal és a nyírfacukorral jó habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejet is. A lisztet szárazon összevegyítettem a sütõporral, beleforgattam a magozott meggybefõttet - kb. 30 szemet,amit xilittel tettem el - és csak fakanállal dolgoztam hozzá a tojásos-tejes elegyhez. Utoljára kevertem bele az aprított csokit meg a citromhéjat. Szilikon muffinsütõ formákba adagoltam, minden formát csak 3/4 részig megtöltve.Nekem ebbõl a tésztamennyiségbõl 20 darab lett.
Eõmelegített 170 fokos sütõbe tettem, és tûpróbáig sütöttem, kb. 25 perc.
Ki se hûtöttem amikor a csokit a tetejére kentem - hát mivel 1 tábla diabetikus csokim volt otthon, csak 2 dekát hagytam olvasztani, ami 1 kanál olajjal felolvasztva is kevés volt még a felére is...?
Szépnek éppen nem mondható, de nagyon finom volt! A durum lisztbõl mindenféle tészta jól készíthetõ, a nyírfacukorral pedig nincs semmi mellék íze.
Köszönöm Zsuzsának a receptet! (Azért mást is kinéztem, csak nem tudom, belefér-e a játék határidejébe?)
Mártinak pedig hatalmas köszönet a játék "háziasszonya" szerepért!
Köszönöm Zsuzsának a receptet! (Azért mást is kinéztem, csak nem tudom, belefér-e a játék határidejébe?)
Mártinak pedig hatalmas köszönet a játék "háziasszonya" szerepért!