Meggyes clafoutis Michel Roux receptje alapján
sponsored links
A Tésztavarázs címû könyvben Michel Roux cseresznyés clafoutis receptje szerepel, de még nincs szezonja... az utolsó adag fagyasztott meggyet pedig itt az ideje felhasználni!
A recept alaptésztája a pate brisée. Ebben az esetben 240 gr tésztára lesz szükség, de igazából 450 gr tésztát kell készíteni, amit aztán lehet felezni és a másik felét pedig fagyasztani. Vagy ha valaki tud/szeretne elfelezni egy tojást akkor persze lehet a hozzávalók felével kezdeni. Valamint hivatalosan flan gyûrûvel kéne dolgozni, de szerintem ez elég ritka így én tortaformára cseréltem.
Hozzávalók:
450 gr pate brisée-hez
250 gr finomliszt
150 gr puha vaj - kockára vágva
1 tk só
csipetnyi kristálycukor - ebben az esetben mehet 1 tk is ...