Meggyes clafoutis

2014-06-20

sponsored links


Közkívánatra, mert olyan régen sütöttem már valami újat, egy francia süti.

Aki tényleg nagyon közelrõl ismer(aki nem, most megismer), tudja, hogy Franciaország az álmom. Pontosabban dél Franciaország Provence, nem a nagyvárosok, hanem a vidék. Kétszer voltam már de csak átutazóban, valami vonz oda, de még én sem jöttem rá mi.

Hozzávalók:
3 tojás
12 1/2 dkg vaj/barnított vaj
15 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 citrom
1 csipet só
10 dkg durum liszt (vagy sima)
2 1/2 dl tej

Barnított vaj, tegyük a vajat egy serpenyõbe vagy lábasba, majd olvasszuk fel, néhány percig kevergessük miközben egy picit megbarnul.
A tojásokat keverjük el a cukorral, reszelt citromhéjjal, csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük el. Majd apránként adagoljuk hozzá a tejet, és adjuk hozzá a barnított vajat. Vajazzunk ki egy piteformát vagy más sütõedényt, öntsük bele a gyümölcsöket, aztán pedig egyenletes rétegben a tésztát. Tegyük 170 fokos sütõbe, 40-50 perc alatt süssük barnára.

Tulipánfánknak nem tudom mi baja van, elkezdett megint virágozni:
Õ meg a golgotavirágom:


Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/06/meggy...

sponsored links

Keres?s