Meggyes clafoutis
sponsored links
Aki tényleg nagyon közelrõl ismer(aki nem, most megismer), tudja, hogy Franciaország az álmom. Pontosabban dél Franciaország Provence, nem a nagyvárosok, hanem a vidék. Kétszer voltam már de csak átutazóban, valami vonz oda, de még én sem jöttem rá mi.
Hozzávalók:
3 tojás
12 1/2 dkg vaj/barnított vaj
15 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 citrom
1 csipet só
10 dkg durum liszt (vagy sima)
2 1/2 dl tej
Barnított vaj, tegyük a vajat egy serpenyõbe vagy lábasba, majd olvasszuk fel, néhány percig kevergessük miközben egy picit megbarnul.
A tojásokat keverjük el a cukorral, reszelt citromhéjjal, csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük el. Majd apránként adagoljuk hozzá a tejet, és adjuk hozzá a barnított vajat. Vajazzunk ki egy piteformát vagy más sütõedényt, öntsük bele a gyümölcsöket, aztán pedig egyenletes rétegben a tésztát. Tegyük 170 fokos sütõbe, 40-50 perc alatt süssük barnára.
Tulipánfánknak nem tudom mi baja van, elkezdett megint virágozni:
Õ meg a golgotavirágom: