MEGGYES CHIMICHANGA

2014-06-20

sponsored links














Nagyon érik a meggy, szinte gyorsvonat sebességgel. Ha nem kezdek vele gyorsan valamit, akkor rászárad a fára... Ezért ismét egy meggyes finomságot hoztam, hogy fogyjon a fáról. A világ legegyszerûbb édessége. Sütinek nem nevezném, inkább egy töltött palacsinta féleség. Elég mókás a neve: Chimichanga... Nem tudom, honnan ered, de nekem nagyon tetszik. Készen kapható tortilla lap az alapja és ebben bújik meg, a fõzött meggy krém. Nagyon finom, igazi különlegesség. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon kevés munka van vele.


Hozzávalók: 1 csomag készen kapható tortilla lap / 8 db. /, 1/2 kg magozott meggy, ízlés szerint gyümölcs cukor, 2 púpos evõkanál étkezési keményítõ, csipet só, csipet fahéj, 1/2 pohár víz. Szóráshoz: gyümölcs cukor, fahéj.  Sütéshez: olaj


A tortilla lapokat megpermetezzük egy kevés vízzel és letakarjuk, hogy jól átnedvesedjenek. A meggyet egy kisebb lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és melegíteni kezdjük. Mikor a cukor nagyjából elolvadt már benne, akkor az étkezési keményítõt elkeverjük a vízben, és a már forró meggyhez keverjük. Állandóan kevergetve besûrítjük vele az egészet. A meggyes krémet langyosra kihûtjük. A tortilla lapokat megtöltjük a krémmel úgy, mintha hortobágyi húsos palacsintát készítenénk. Fogpiszkálóval megtûzzük, hogy ne essenek szét. Olajat forrósítunk és szép arany barnára kisütjük benne a meggyes tekercseket. Lecsepegtetjük és még forrón, fahéjas cukorba hempergetjük. A fogpiszkálót eltávolítjuk belõlük és máris tálaljuk. Nagyon finom!










Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s