Meggyes borkoktél
sponsored links
A késõi meggyfajták még most érnek, lehet még készíteni egy kis hûsítõ meggyes borkoktélt. A gyümölcsökön kívül finom rozé és egy kis tonik szükségeltetik hozzá, na meg persze néhány jégkocka. A recept megjelent a Kifõztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók poharanként:
- 1 szelet narancs
- 10 szem meggy
- 1 jégkocka
- 70 ml rozé
- tonik
- A narancsszeleteket 2-3 cikkre vágtam, és a kimagozott meggyel poharakba rétegeztem.
- Rátettem a jégkockákat, ráöntöttem a rozét és tálaltam.
- A jól lehûtött tonikot külön kínáltam mellé: óvatosan kell hozzáönteni, mert nagyon habzik.
- A koktélt szívószállal fogyasszuk, és tálaláskor - a narancs és meggy okán - kanalat is tegyünk az asztalra.
- Kánikulában ajánlott a magas falú poharakat is elõhûteni a fagyasztóban, így igazi hûsítõ italt szervírozhatunk.