Meggyel, mazsolával töltött szûzérme, meggyes, mazsolás szósszal

2014-03-11

sponsored links

Ezt az ételt még év elején készítettem, lefényképeztem és most, hogy nézegetem a képeket rájöttem, hogy nem lett feltéve a blogomba. Most ezt bepótolom, mert nagyon finom és nagyon egyszerû elkészíteni. 

Hozzávalók:


  • 1 db szûzérme
  • 1 üveg kimagozott meggy
  • 10 dkg mazsola
  • rum, vagy rumaroma
  • 10 dkg szalonna
A szósz hozzávalói:
  • mazsola
  • kimagozott meggy
  • 2 dl fõzõtejszín
  • liszt
  • cukor
  • fahéj


Elkészítés:
A szûzérmét felszúrtam, hogy meg tudjam tölteni a húst.. A kimagozott üveg meggy kb. 1/4-ét és a mazsola 1/4-ét ruma áztattam egy darabig, majd ezzel megtöltöttem a húst. A végét összetûztem fogvájóval. Egy jénait kibéleltem felszeletelt szalonnával erre helyeztem a húst, amit elõzõvel megsóztam és megszórtam egy kis borssal  majd a maradék szalonnával betakartam. Rátettem a jénai tetejét és ment a sütõbe sülni. 180 fokon sütöttem.
Közben egy edénybe öntöttem a kimagozott meggyet a levével együtt és hozzáadtam a mazsolát is. Feltettem a tûzre fõni és ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Amikor már megfõtt a meggy, akkor a tejszínhez hozzáadtam 1 evõkanál lisztet és jól kikevertem, majd a meggy levébõl adtam hozzá és kevergettem, majd ezt az elegyet hozzáadtam a meggyhez és tovább fõztem, tulajdonképpen behabartam, készre fõztem.
Tálaláskor a húst felszeleteltem, adtam hozzá a meggyes mazsolás szószból és fûszeres sült krumplit. 
Jó étvágyat!!!






Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s