Meggyel, mazsolával töltött szûzérme, meggyes, mazsolás szósszal
sponsored links
Ezt az ételt még év elején készítettem, lefényképeztem és most, hogy nézegetem a képeket rájöttem, hogy nem lett feltéve a blogomba. Most ezt bepótolom, mert nagyon finom és nagyon egyszerû elkészíteni.
- 1 db szûzérme
- 1 üveg kimagozott meggy
- 10 dkg mazsola
- rum, vagy rumaroma
- 10 dkg szalonna
- só
A szósz hozzávalói:
- mazsola
- kimagozott meggy
- 2 dl fõzõtejszín
- liszt
- cukor
- fahéj
Elkészítés:
A szûzérmét felszúrtam, hogy meg tudjam tölteni a húst.. A kimagozott üveg meggy kb. 1/4-ét és a mazsola 1/4-ét ruma áztattam egy darabig, majd ezzel megtöltöttem a húst. A végét összetûztem fogvájóval. Egy jénait kibéleltem felszeletelt szalonnával erre helyeztem a húst, amit elõzõvel megsóztam és megszórtam egy kis borssal majd a maradék szalonnával betakartam. Rátettem a jénai tetejét és ment a sütõbe sülni. 180 fokon sütöttem.
Közben egy edénybe öntöttem a kimagozott meggyet a levével együtt és hozzáadtam a mazsolát is. Feltettem a tûzre fõni és ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Amikor már megfõtt a meggy, akkor a tejszínhez hozzáadtam 1 evõkanál lisztet és jól kikevertem, majd a meggy levébõl adtam hozzá és kevergettem, majd ezt az elegyet hozzáadtam a meggyhez és tovább fõztem, tulajdonképpen behabartam, készre fõztem.
Tálaláskor a húst felszeleteltem, adtam hozzá a meggyes mazsolás szószból és fûszeres sült krumplit.
Jó étvágyat!!!