Meggybõr 33.Blogkóstolóra
sponsored links
Még hogy nincs isteni gondviselés! Éppen azon gondolkodtam, hogy mit készítsek abból a hatalmas mennyiségû meggybõl, amely még mindig ott lapult a fagyasztó alján. Saját termés, igazán hálásak lehetünk, de már kicsit untuk a meggyes tortákat, kevert sütiket, meggylevest, meggyszószt. Ekkor eszembe jutott a szilvabõr Marisz blogjában. Vajon hogy sikerülne meggybõl? És kit sorsolt ki Márti a blogkóstolón? Na, kit? Hát Tortafüggõ Mariszt! Ez egyrészt jó, mert mindjárt két legyet ütök egy csapásra, másrészt viszont mindig kínos egy kicsit profiktól fõzni, sütni. Azért nekiláttam. Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, csak türelem kell hozzá. Viszont a bõr leoperálása a papírról nem ment könnyen. A négy tekercsbõl csak egy lett ilyen szép, mint a bal oldali, az is csak azért, mert ecsettel megnedvesítettem a papírt. Utána viszont szárítani kellett. A jobb oldali a külsõ bõr, azért ilyen rusztikus. Nagyon ízlett mindenkinek, úgyhogy nem is tudom a négyet egyszerre megmutatni, mert közben fogyott is. A bal felsõ sarokban egy darab maradék , meggylébõl készült gumicukor látható.
Hozzávalók:80 dkg magozott meggy
2.5 dl barna nádcukor
1 mokkás kanál fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és fél órán keresztül fõzzük lassú tûzön. Botmixerrel pépesítjük.
Két gáztepsit kibélelünk sütõpapírral, a masszát beleöntjük, és 50 fokon 8-10 órán keresztül szárítjuk a sütõben. A sütõajtót támasszuk ki egy fakanállal, hogy a gõz kijöjjön. Marisznak nem kellett ennyi idõ a szilvabõrhöz. Lehet, hogy gyümölcsönként más.
A nedves papír lehúzása |
Egy tepsibõl két lap lett, mert ketté vágtam.