Meggy-málna lekvár
sponsored links
Nagymama kamrapolcán álltak vegyes lekvárok, olyan gyümölcsökbõl, ami a kertben megtermett. Volt ott eper, málna, piros ribizli, fekete ribizli, egres, meggy, josta, aztán késõbb lett szeder is, a cseresznye pedig egy idõ után sajnos eltûnt... (ezt a mai cseresznyeárak mellett rettentõen sajnálom..:) Volt a polcokon talán meggy-málna kombináció is, erre már pontosan nem emlékszem. De valószínûleg lehetett, és a tudatalattim jól elraktározhatta...
Két éve készítettem elõször ezt a variációt, tavaly már többet tettem el, hogy még karácsonyra is jusson a rokonoknak, barátoknak. Jól el kellett rejteni, hogy ne is lássam, így jutott nekik is. Átlagban egy reggeli alatt el is fogyasztották a kis üveget. :) :) De már mondtam: télvíz idején egy kicsi üveg piros színû lekvárt kibontani, megszaglászni, aztán megenni ... felbecsülhetetlen érzés :) - na jó, lehet, hogy csak nekem okoz ez nagy boldogságot ;) ... de talán (remélem) nem vagyok egyedül vele :)
A meggy savassága és a málna édessége együtt: felejthetetlen! Parányi mennyiséget írok most, de lehet bátran duplázni / triplázni ...sõt érdemes, és ajánlott :) Az arányokat is lehet tologatni, bár nekem az egy adag meggy, fél adag málnával nagyon bejött. De az sem katasztrófa, ha több málna kerül ...