Meggy chutney
sponsored links
Szeretjük a chutney-kat. Gondoltam, ha már itt a szezonja, kipróbálom meggybõl is. Nagyon kellemes édes és savanykás, fûszeres chutney lett belõle. Azt hiszem legközelebb dupla adagot készítek. :D Sültekhez, grillezett húsokhoz, de akár sajtok mellé is nagyon finom. Aki szereti az erõs ízeket tegyen bele friss chilit, vagy chilipelyhet. :)
Hozzávalók 8-10 személyre:
1 kg meggy
8-10 ek. cukor
2 ek. balzsamecet
2 tk. barna mustármag
2 tk. õrölt koriander
2 tk. õrölt gyömbér
1 tk. õrölt fahéj
10-15 szem szecsuáni bors
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
- A meggyet kimagozzuk. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
- Az olívaolajat felhevítjük és elkezdjük rajta pirítani a vöröshagymát. Mikor üveges, rátesszük a fûszereket, a cukrot és néhány percig kevergetve együtt pirítjuk õket. Vigyázzunk, hogy a cukor nehogy odakapjon.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, picit még pirítjuk, majd rátesszük a meggyet, a balzsamecetet és kevergetve felforraljuk a chutney-t. A lángot takarékra vesszük és addig forraljuk gyöngyözve, míg szépen besûrûsödik.
- Forrón tiszta üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba tesszük.
Nekem ebbõl a mennyiségbõl négy kis üveg -200 ml-es- meggy chutney lett.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük júniusi számában is. :)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük júniusi számában is. :)