Medvehagymás újitások
sponsored links
Mit fõzhetünk a medvehagymából?
Jól megmossuk a sötétzöld leveleket, leszárítjuk, csíkokra vágjuk és hozzáadjuk, bármelyik megszokott salátánkhoz, meglátjuk mennyire újszerû lesz tõle. Lehet önálló saláta alapanyag, összekeverjük kevés olíva olajjal, citrommal, és megszórjuk pirított dióval, vagy napraforgó maggal. Lehet egyszerûen csak tejföllel összekeverni. Belekerülhet a levesekbe, párolhatjuk, töltött táskákat készíthetünk vele, rizses ételekben kiváló, és a pesto-nak is lehet alapanyaga, ugyan keverni szoktam petrezselyem zöldjével, vagy mángolddal hogy ne legyen annyira csípõs és aktív.
Gyógyhatásáról beltartalmi értékérõl, termesztésérõl, , kiknek nem ajánlott, milyen mennyiségben fogyasszuk, szedésérõl, tárolásáról olvashatsz ide kattintva. Ugyanitt az alábbi receptek is megtalálhatóak.
Medvehagymás pesto
Medvehagymás hagymaleves
Medvehagymás táskák ...