Medvehagymás és pizzás csiga
sponsored links
Egy kedves ismerõsöm készített nemrégiben medvehagymás csigát, nem azzal a tésztával készítettem, de a krémje hasonló.
Hozzávalók:
tésztához:
50 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 3 dl tej, 1 ek. só, 1 tk. cukor, 3 dkg élesztõ
töltelékhez:
1 tubusos LM Camping tömlõs sajt (eredetileg 2 kell hozzá akkor az egészre elég lesz most csak a felére volt), medvehagyma 4-5 vastagabb szál felkockázva, 5 dkg vaj (Liga LM), csipet só, nekem nem volt itthon reszelt sajtom, de aki szeretne tehet a krémhez
Mivel nem volt elég az egész adagra a krém, duplát kellett volna vegyek, így a maradékból pizzás csiga készült krémhez házi ketchupot használtam kevés oreganoval megszórva.
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom és pici tejjel és cukorral az élesztõt felfuttatom, a tészta hozzávalóit összeadagolom ...